• Slöjd och berättarföreställning Rhythm and Slöjd

Föreställningar

Rhythm & slöjd

En föreställning med berättelser, träspånor, svett och rock´n roll.

Slöjd och berättarföreställningen ”Rhythm and slöjd” är slöjdhistorier om trä, kulturarv och rock´n roll. Till inledande musik av Chemical Brothers slöjdar jag i takt till musiken en krympburk ur ett färskt träd. Efter fem arbetsintensiva minuter fortsätter burken slöjdas samtidigt som en berättelse om processer bakom slöjdandet växer fram. Här ryms tankar om slöjdtraditioner och historier om krokiga björkar, om min fars hästtäljning och om mustig folkkonst. Allt till en fond av musik och bilder på gammal och ny inspirerande slöjd. Längd 45 min.

För slöjdföreställningen behövs följande tekniska utrustning:  En upphöjd scen, diabildsskärm, en ljusstark dataprojektor med förlängningssladd, (ljud och bild styrs via dator på scenen) mörkläggning av lokalen, en ljudanläggning med två RCA-ingångar (line in), 2 st PA-högtalare med sub-bas, en trådlös mikrofon samt två riktade strålkastare.

Se introt här: https://vimeo.com/manage/videos/678871424

Begär gärna in offert för föreställningen.

Rock’n  roll, mönster och symboler har på ett mystiskt sätt flätats ihop i mitt liv och fått en tung fet betydelse. Som märgen i den där trädstammen som jag är.