• Slöjdaren Jögge Sundqvist aka s u r o l l e.
  • Slöjdaren Jögge Sundqvist aka s u r o l l e . Pressbild 2020. Foto Elin Berge

Nyhetsbrev Sommaren 2020

Hej,

I dessa Covidkommande tider hoppas jag att du vågar dig till min separatutställning i Österbybruk utanför Uppsala på Sadelmakarlängan. Den 2 maj kl 11.00 är det vernissage på utställningen. Jag närvarar med nöje och ska med hög klar röst berätta för er avståndstagande besökare om slöjden. Vi tar emot max 10 personer åt gången och serverar handsprit och vatten och tvål till alla. Självklart håller vi distans till och tar själslig närkontakt med vardagsslöjd och folkkonstslöjd istället.

I utställningen har jag samlat skulptur och unika slöjdobjekt. Möt Skogsrået Flimra, Dudeskallar och Kung Dumuzi. Här finns även skedar och slevar, fågelskålar, rockhuvuden, bokfodral,  bärträn och stora Vitterorrar.

Varmt välkomna till utställningen som står fram till 31 maj.

 

Vrilskål Svansång som visas på Sadelmakarlängan i Österbybruk.

I sommar får du planera in, om pandemin tillåter, mitt uppträdande med föreställningen ”Rhythm and Slöjd” i Granö, Västerbotten den 18 juli under Slöjdfestivalen. Anmäl er till https://granobeckasin.com/aktiviteter/

Vad händer i övrigt?

Många kurser och föredrag är inställda och ett visst lugn infinner sig, samtidigt som en mild ekonomisk stress över framtiden gnager, hur ska det gå för alla oss frilansande kulturarbetare?  I verkstan är det ungefär som vanligt. Veckorna rinner iväg med intensivt arbete för en ny utsmyckning till Västanå Teater. Handhyveln sjunger, furan doftar och bildhuggarjärnet glöder!

 

Har du inte min lilla tankebok, puffar jag för den igen!

Surolles Tankebok Omslag. 60:- + porto. Swisha 75:- till 123-6340087 så skickar jag!  

Att slöjda eller inte slöjda är nog inte frågan… Foto: Elin Berge

 

Sadelmakarlängan maj 2 – 31 2020