• Utställningsposter Gotland 18 juni - 8 okt 2017
  • Slöjdaren Jögge Sundqvist aka Surolle. 2017
  • Slöjdaren Jögge Sundqvist aka Surolle. Pressbild 2017. Foto Elin Berge

Nyhetsbrev Sommaren 2017

Hej,

Äntligen en riktigt separatutställning! Den 18 juni är det vernissage på utställningen ” STAY SHARP – jag slöjdar alltså är jag” på Gotlands Konstmuseum i Visby. Jag har jobbat hela vintern och våren med att färdigställa vardagsslöjd och folkkonstslöjd till tre rum.

Testbild inför Elin Berges fotografering av pressbild.

Första rumment ”Workouten” har en arbetsbänk i form av ett kryss med en inbyggd täljhäst och kallas ”Let´s work together”. Där kan besökarna slöjda och inspireras av slevväggen på väggen.
Andra rummet heter ”Tillsammans” och innehåller vardagsslöjd. Det finns skåp ordtavlor och Vitterorrar, allt från smörknivar till ett matsalsbord. Många stolar blev det också – gissa vem som är vem i gruppen ”La Familia”!
Sista rummet är folkkonstrummet där jag samlat skulptur och unika objekt. Elgitarren Fender Carvcaster är speciellt inlånad till utställningen.

Fender Carvcaster – detalj. Foto Jostein Skeidsvoll

Sista rummet är folkkonstrummet där jag samlat skulptur och unika objekt. Elgitarren Fender Carvcaster är speciellt inlånad till utställningen. Möt Das Kapitalistische Bärenljunge och Skogsrået Flimra, Dudeskallar och Kung Dumuzi. Här finns även vrilskålar och kåsor, fågelskålar och Vitterorrar. Totalt i hela utställningen över 150 föremål.

Das Kapitalistische Bärenljunge

Varmt välkomna under utställningstiden fram till 8 oktober.

SOMMAREN

I sommar håller jag en kurs på Sätergläntan kallad Magiska Askar. Redan fulltecknad har jag en känsla av… Är ni plats får ni inte missa mitt uppträdande med föreställningen ”Rhythm and Slöjd” på Plymouth Craft Festival i Massachusetts, på Spoonfest i Edale, England och i Katrineholm den 28 maj och Morakniv Event i Mora den 19 maj.

NY HEMSIDA

Ni som är uppmärksamma märker att gränssnitt och format är nytt på Nyhetsbrevet. Under våren har jag och min begåvade formgivare Samuel Grönlund jobbat med min tredje generations hemsida. Han har också formgivit surolles Tankebok och nya visitkort.

Surolles Tankebok Omslag. 60:- Svisha till 070-6948908 så skickar jag!

Så nu är surolles grafiska profil uppdaterad och jag känner mig glad och nöjd att jag tagit mig tid och råd med förändringen. Hemsidan blir tydligare och mer lättnavigerad och framförallt bloggandet blir enklare och förhoppningsvis oftare. Kom med reaktioner! Checka in på www.surolle.se

Att slöjda eller inte slöjda är nog inte frågan… Foto: Elin Berge

Återkommer med nyhetsbrev om höstens aktiviteter, det blir kurser i USA, Japan och Australien.

Välkomna till Gotlands Konstmuseum i sommar!

Gotlands Konstmuseum 18 juni – 8 okt 2017