Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Beställ – ny bok om Karvsnitt!

1 november, 2021 - 1 juni, 2022

325sek

Det finns en flertusenårig folklig tradition som fortfarande hålls vid liv i slöjden – att skära in mönster på trä. Zig-zag bårder, virvelhjul, häxkors och magiska hexagram tillsammans med uddsnitt och djurfigurer har dekorerat slöjdade arbetsföremål genom historien. Gammalt kallades tekniken skureut.

Idag är mönster och symboler en naturlig förlängning på en slöjdad sked eller skärbräda, och framförallt en källa till vardaglig glädje; till ett sätt att utveckla kreativitet och mönsterskapande med inspiration i äldre slöjd och folkkonst.

I boken finns arbetsbeskrivningar med tekniska illustrationer till sexton föremål du kan slöjda själv och på dem mängder av nyskurna mönster och symboler. Här finns äldre folkkonstnärliga förebilder och mönsterförlagor och en ingående beskrivning av vad symbolerna haft för betydelse.

Efter fyrtio års utövande av mönsterskärning som professionell slöjdare har jag försökt skriva en entusiasmerande och pedagogisk bok. Med en vass täljkniv och karvsnittskniv kan du i kapitel som Skylten, Pimpa din Morakniv och Skär en Nyckelbricka komma igång i mönsterskärandet och så småningom välja en högre svårighetsnivå i Gör din Magiska ask eller Hårkammen. Här finns det mesta du behöver veta för både nybörjare och för proffs om teknikerna, verktygen och träslagen. I synnerhet öppnar boken dörren till inspirationskällorna, så att du själv kan ta vid och utveckla en egen mönstervärld.

Beställ ett signerat ex genom att swisha 325 kr till 123 – 634 00 87. Ange ditt namn och adress så skickar jag ASAP.

Detaljer

Börjar:
1 november
Slutar:
1 juni, 2022
Pris:
325sek
Evenemang Kategorier:
,