Nytryck av DVD ”Skeden, skålen och kniven”

Omslaget i grängat papper är formgivet av Samuel Grönlund och viks över DVD-skivan.

Nu finns dokumentären om min far Wille, ”Skeden, skålen och kniven”  i nytryck på DVD med en 20-sidig booklet som beskriver hans täljgrepp i filmen.  Inuti finns en svensk och en engelsk version av filmen som under 70 min berättar om hur han täljer en sked och svarvar en stor skål i rått virke.

Wille Sundqvist 1925 – 2018 bodde i Högland i Västerbotten och var verksam som slöjdare än till slutet. Han växte upp i självhushållet och tidigt fick lära sig att slöjda. Han utbildade sig som möbelsnickare hos Carl Malmsten i Stockholm och har  jobbat som länshemslöjdskonsulent i Västerbotten. Författare till boken ”Tälja med kniv och yxa”.

Den kunskap som ryms i Willes berättelse är en historia om den immateriell kunskap som håller på att försvinna i västvärlden. Willes ambition var att sprida och förmedla traditionell skandinavisk slöjd i trä med dess handaskicklighet, materialkunnande och formspråk, något som han delade med värme och djupa kunskaper.

Beställ den genom att Swisha 200:- + frakt 30:-, totalt 230:-  till 123 – 634 00 87.  Ange din namn och adress samt DVD

Wille täljer på tåget

 

Inga kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *